Zonder tv draait de wereld gewoon door!

Lees voor met webReader

Door Marloes van Zoelen

“Heb jij geen tv meer?” Nee, die heb ik gisteren weggegeven aan mijn zus en haar man. Zij wilden graag een tv voor in de slaapkamer. Dan kunnen ze gezellig met de tweeling in het grote bed Kabouter Plop en De Film van Ome Willem kijken.

Al jaren worstel ik met tv kijken. Als nieuwsgierige infojunk vond ik het altijd een lekker passief vermaak maar als hersenletselklant word ik gek van alle prikkels en ervaar ik het als behoorlijk vermoeiend. Onder het motto “er zit een knop op” heb ik lang geprobeerd om met beleid te kijken maar dat lukte gewoon niet.

Daarom heb ik vlak voor het WK Voetbal het besluit genomen om het maar eens helemaal zonder te proberen. Voor een sportgek als ik een vrij drastische beslissing, maar ik dacht “als ik het doe, dan maar meteen goed”. En ik geef toe, het was flink wennen in het begin. Ik moest echt afkicken!

Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende alternatieven. Zo volg ik nieuws en sport via internet en twitter en koop ik op vrijdag de NRC Next. Een aanrader trouwens voor mensen met hersenletsel: zeer overzichtelijk en duidelijk gestructureerd. En als ik ├ęcht iets wil zien, kijk ik via www.uitzendinggemist.nl of www.studiosport.nl.
Inmiddels weet ik niet beter, mis ik het niet meer en vind ik het zelfs prettig zonder tv.

Het viel me nog best zwaar om het apparaat fysiek de deur uit te doen. Dat was toch wel weer een ‘ding’ en een hele stap. Pierre keek namelijk heel graag en zowat 24 uur per dag tv. De kijkcijfers van Discovery Channel moeten drastisch zijn afgenomen sinds hij is overleden! Het beestje heeft daarom nog maanden onaangeroerd in een hoek in de woonkamer gestaan….
Ik ben heel blij dat hij nu een goed heenkomen heeft gevonden bij mijn zus en haar gezin. Het is een mooi gevoel dat zij er plezier van hebben.

testbeeld

Geef een reactie