Fijne vakantie!

Lees voor met webReader

Door Lindsay Pelt

Mijn eerste vakantie naar Griekenland was leuk. Ik ging samen met een vriendin voor het eerst op vakantie zonder mijn ouders. Ook was het mijn eerste vliegvakantie. We gingen naar Kreta. Het waren 8 geweldige dagen en smaakte naar meer.
Daarom vertrok ik een paar jaar later wederom naar Griekenland. Met een andere vriendin en naar een ander eiland: Rhodos.
Helaas was deze vakantie een stuk minder leuk, doordat we aangereden werden tijdens een scooterritje. De uitkomst hiervan is inmiddels bekend…

Ineens vond ik Griekenland een stuk minder leuk. Wat ook meespeelde is dat ik me de laatste dagen in het ziekenhuis in Athene heel onveilig heb gevoeld (dankzij twee zusters die letterlijk hebben geprobeerd om mijn neussonde vast te naaien aan mijn neustussenschotje. Au!).

Ook in de maanden erna verloor Griekenland steeds meer punten. Het ligt weliswaar in Europa, maar het is zo’n compleet ander land. Allereerst de taal. Die spreek en versta ik niet. Dus je kunt ook niet even naar Griekenland bellen om wat te vragen/regelen. Bovendien heerst er een andere cultuur en laat ik maar niets zeggen over de bureaucratie daar…. Last but no least, wat ook niet meehielp was dat Griekenland de afgelopen jaren veelvuldig negatief in het nieuws kwam.

Het gevolg was dat ik iedereen die op vakantie ging naar Griekenland of niet negatief was over Griekenland, voor gek verklaarde. Ik bedoel…. In mijn ogen was je gek wanneer je daarheen ging of niet negatief was over het land. En dat zei ik ook. Of, een andere favoriet: “Oh, je gaat naar Griekenland? Mooi! Neem je gelijk ff een bom voor me mee?!” Griekenland was verschrikkelijk en iedereen moest en zou het weten.

Totdat ik zelf de behoefte kreeg terug te gaan naar Athene. Niet om mijn beeld over Griekenland op te vijzelen, maar om te kijken waar ik gelegen heb. Want zoveel wist ik er niet meer van.
Samen met mijn moeder ging ik naar Athene. Naar de stad waar mijn ouders en Chris 4 weken bivakkeerden en waar ik uiteindelijk wakker geworden ben. Mijn Nederlandse advocaat regelde een afspraak met mijn Griekse advocaat in Athene en ik ontmoette twee van “mijn zusters” in het ziekenhuis waar ik lag (niet die zusters van het naai-incident hoor!). Het was niet alleen maar “ongeluk” wat er speelde, maar we hadden ook genoeg tijd om de stad te verkennen. Door die paar dagen vielen er voor mij een hoop puzzelstukjes op mijn plaats en zag ik ook mooie kanten van Griekenland. Ik kan me zelfs indenken dat ik ooit weer op vakantie ga naar Griekenland. Iets wat ik daarvoor never nooit niet zou doen of zelfs maar had durven denken! Waar een paar dagen Griekenland wel niet goed voor was ;-).

Fijne zomer!

En mocht je op vakantie gaan naar Griekenland: ik wens je een hele fijne vakantie toe (kijk je wel uit met scooters ;-))!

griekenland

Een gedachte over “Fijne vakantie!

  1. Je gevoel kan ik me zeker voorstellen Lindsay. Ik vind het erg sterk van je wat je gedaan hebt. Natuurlijk kan ik niet in je hoofd kijken en weten hoe je jezelf precies voelt, bij anderen ook niet natuurlijk. Maar ik denk dat de confrontatie met bepaalde plekken soms zeker kan helpen in de verwerking van ernstige dingen zoals bijvoorbeeld je ongeluk.

    Respect.

Geef een reactie