Werk

Lees voor met webReader

brainstormtkleinmini.jpg

Aan het werk met je hersenletsel? Dat kan! En je kunt er ook nog wat begeleiding bij krijgen. Want dat heb je wel nodig: Hoeveel uren kan ik (nog) aan? Welke werkzaamheden kan ik aan? Daarnaast is er de mogelijkheid om een uitkering aan te vragen.

Uitkering
Wanneer je door je hersenletsel niet meer in staat bent om (volledig) te werken heb je recht op een uitkering. Welke uitkering dat is ligt aan je leeftijd en situatie.

UWV

Hersenletsel opgelopen vóór je 18e verjaardag of vóór je 30e en tijdens je studie
Je komt in aanmerking voor een WAJONG-uitkering wanneer:

  • je op je zeventiende verjaardag voor minstens 25% arbeidsongeschikt bent. Vraag de WAJONG-uitkering dan 4 maanden voor je achttiende verjaardag aan.
  • je jonger dan 30 jaar bent en tijdens je studie 25% arbeidsongeschikt bent geworden. Je krijgt pas een WAJONG-uitkering als je 1 jaar lang je hersenletsel hebt en daardoor nog steeds minstens voor 25% arbeidsongeschikt bent.

Je kunt de Wajong  aanvragen bij het UWV. Je wordt dan gekeurd door een verzekeringsarts. Deze zal bepalen of je in aanmerking komt voor de WAJONG-uitkering en voor welk percentage je afgekeurd bent. Deze uitslag wordt vervolgens met jou besproken in een gesprek met de arbeidsdeskundige. De arbeidsdeskundige maakt met jou een plan hoe je de uren die je kan werken het beste in kan zetten. Als je nog op school zit, kan er worden afgesproken dat je een uitkering krijgt en jullie weer verder kijken als je studie klaar is.

Hersenletsel opgelopen tijdens je werkzame leven
Een wat ingewikkelde situatie is het wanneer je hersenletsel oploopt, terwijl je al aan het werk bent. Je zult dat in overleg moeten met je werkgever over hoe je nu verder moet. Kun je nog terugkeren in je oude werk en je oude uren? Dat zal voor jullie beiden een zoektocht worden. Overleg in deze situatie goed met je werkgever en schakel waar nodig advies van professionals in, zoals het UWV, rechtsbijstand en maatschappelijk werk.

Als je in loondienst bent, is je werkgever verplicht de eerste twee jaar 70% van je loon door te betalen. Als je twee jaar lang zonder verbetering niet of gedeeltelijk hebt gewerkt kun je in aanmerking komen voor WIA-uitkering via het UWV.

Begeleiding naar werk
Of je nu een uitkering hebt of niet wellicht wil/kun je (weer) aan het werk. Je kunt daarvoor begeleiding krijgen van een jobcoach. Een jobcoach bekijkt samen met jou wat je kunt en wilt. Jullie gaan dan samen op zoek naar een passende baan. Een jobcoach kan je helpen met het onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden bij je werkgever. Voor een werkgever kan het namelijk best ‘spannend’ zijn om iemand met een beperking aan te nemen. Kan hij op je rekenen? Ben je vaak ziek? De jobcoach kan de twijfel dan bij hem wegnemen. Daarnaast brengt een WAJONG-werknemer wat voordelen met zich mee. Zo heb je de ‘No-Risk polis’, dat houdt in dat het UWV de loonbetaling van je werkgever overneemt, zodra je ziek bent (al is het maar een griepje).

Als je werk gevonden hebt zal je jobcoach je ook verder begeleiden op de werkvloer. Samen kijken jullie naar je takenpakket en de ondersteuning die je daarbij nodig hebt. Ook is de jobcoach er voor jouw collega’s. Hij kan je helpen hen te vertellen over je hersenletsel en je collega’s adviseren over de manier waarop ze jou kunnen helpen. Uiteraard alles in overleg met jou. En alles wat je zelf kunt, doe je zelf. Een jobcoach kun je aanvragen via je arbeidsdeskundige bij het UWV.

coaching

Aan het werk
Dan is het zover, je kunt aan het werk! Erg spannend natuurlijk. Over het algemeen heeft iemand, hersenletsel of niet, altijd een half jaar nodig om te wennen op zijn werk. Mensen omschrijven hun eerste periode op hun werk vaak als slopend. Er komen zoveel nieuwe mensen, werkzaamheden en indrukken op hen af. Je zult begrijpen dat het voor iemand met hersenletsel misschien wel tien keer zo vermoeiend is. Geef het daarom de tijd! Maar blijf ook goed met je jobcoach en collega’s in gesprek hierover.

Tips voor het werken met hersenletsel

  • Wees open naar je collega’s over je hersenletsel. Licht hen zo snel mogelijk in over de dingen die lastig voor je zijn en waar je hulp bij nodig hebt. Vertel hen ook wat je wél kunt. Onderschatting komt namelijk vaak voor wanneer je als Wajonger binnenkomt.
  • Als je een hele tijd niet gewerkt hebt of nog nooit gewerkt hebt is het goed om op te bouwen qua uren. Maak samen met je jobcoach een stappenplan en leg dit voor aan je leidinggevende. Vertel erbij dat met dit stappenplan de kans kleiner is dat je uitvalt. En dan het dus voordelen heeft op lange termijn.
  • Geef duidelijk naar je jobcoach en je collega’s aan dat het voor jou een zoektocht is wat je (nog) kunt op werkgebied. En dat je je best doet om dit boven tafel te krijgen.
  • Heb je veel last van prikkels? Probeer dan in een rustige ruimte te werken. Het is natuurlijk erg gezellig om in een kamer te werken met allemaal collega’s, maar dit kost veel energie. Je kunt ook vragen of je voor klussen waarbij je je moet concentreren apart mag zitten.
  • Is je concentratie snel op? Ga af en toe even een stuk buiten lopen. Dat lijkt misschien tijd te kosten, maar is waarschijnlijk uiteindelijk productiever. Heb je moeite met deadlines? Vraag je collega’s je zo min mogelijk ad-hoc klussen te geven en werkzaamheden zo vroeg mogelijk bij jou te melden.
  • Vind je plannen lastig? Maak dan in een overzichtelijk schema een ruime planning van je werkzaamheden. Ruim genoeg zodat je op een minder goede dag makkelijk iets door kunt schuiven naar de volgende dag zonder dat dit stress oplevert.
  • Vind je het lastig om op te letten tijdens vergaderingen en mee te schrijven? Vraag of een collega dit voor jou wil doen.

 

Geef een reactie