Lindsay Pelt

Lees voor met webReader

Ik besef dat ik ontzettend veel geluk heb gehad, want het had ook héél anders af kunnen lopen…

Ik ben Lindsay en ben nu 28 jaar oud. Zes jaar geleden, in 2007, liep ik hersenletsel op bij een scooterongeluk op Rhodos, in Griekenland. Ik was bijna klaar met school, had een baan aangeboden gekregen en zou gaan samenwonen met mijn vriend. Ik ging nog even een weekje op vakantie met een vriendin voordat mijn leven zou veranderen. En het veranderde…

Ik zat achterop een scooter toen we van achteren werden aangereden door een Griek in een Landrover. Ondanks het dragen van een helm raakte ik direct buiten westen, in een coma. Door hersenletsel, meerdere breuken, scheuren, kneuzingen en inwendige bloedingen ben ik uiteindelijk overgebracht naar een ziekenhuis in Athene. Mijn eerste herinnering is van 3 weken na het ongeval.

Een maand na het ongeluk werd ik overgebracht naar een ziekenhuis in Nederland. Van daaruit werd ik overgebracht naar revalidatiecentrum Rijndam voor mijn revalidatie. Ik heb zes weken gewoond in Rijndam en daarna nog een jaar op de dagbehandeling gerevalideerd. Daar heb ik alles opnieuw moeten (aan)leren; lopen, eten, praten, fietsen, boodschappen halen etc. Vanwege epileptische aanvallen moest ik ook mijn rijbewijs opnieuw halen. Gelukkig kon ik met hulp van mijn studiebegeleider alsnog afstuderen. Ik werd 100% arbeidsongeschikt verklaard en kreeg een WAjong. Samen met mijn jobcoach ben ik aan de slag gegaan om aan het werk te komen. Uiteindelijk is dit deels gelukt en werk in nu 24 uur bij Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

Het is niet te doen alles op te schrijven waar ik last van heb. Momenteel zijn de grootste “hersenletsel-boosdoeners”: mijn gebrek aan energie, slechte geheugen en situaties met (te)veel prikkels. Gelukkig kan ik nog wel lezen (voor het gemak vergeet ik even dat ik de helft al vergeten ben voordat ’t boek uit is), want daar word ik blij van!

Ondanks dat ik nog iedere dag met het ongeluk en mijn beperkingen wordt geconfronteerd, ben ik gelukkig. Ik besef namelijk ook dat ik ontzettend veel geluk heb gehad, want het had ook héél anders af kunnen lopen…

Wat ik anderen wil meegeven: geloof in jezelf, je bent sterker dan je denkt!

Lindsay Pelt:
Haar eigen blog

dancing-in-the-rain

Geef een reactie