Van beperking naar mogelijkheid

Lees voor met webReader

Van beperking naar mogelijkheid!

Er is de laatste tijd veel gebeurd. Sinds vijf oktober heb ik een baan op een havo/vwo school en inmiddels ben ik, na een proefperiode van twee maanden officieel in dienst. Binnenkort verhuis ik naar een fokuswoning (weer een stuk meer zelfstandigheid). En ik ben druk bezig geweest met de workshops die ik geef. Hier schrijf ik deze keer over.

Zoals jullie misschien al wel weten geef ik workshops voor iedereen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening: ‘Van beperking naar mogelijkheid!’. Dit doe ik samen met Yo (werkzaam als coach bij Yo4coaching).
Met deze workshop begeleiden wij onze deelnemers in hun persoonlijke ontwikkeling en helpen hen om te gaan met de obstakels die ze tegenkomen in hun leven.

Het geeft veel voldoening om hiermee bezig te zijn. Ik heb zelf deze weg van erkenning en acceptatie ook bewandeld en nog steeds. Een weg met heel wat hobbels en obstakels met vele frustratiemomenten.

Met Yo4coaching ging ik aan de slag en ik leerde steeds beter om te gaan met mijn beperkingen en meer te kijken naar mijn mogelijkheden. Deze ontwikkeling heeft mij zoveel gebracht. Ik werd weer vrolijker en ben letterlijk uit mijn schulp gekropen. Ik stel mij gelijkwaardiger op tegenover de mensen om mij heen en durf steeds vaker mijn stem te laten horen.
Van een onzeker meisje groeide ik naar een jonge vrouw, die een stuk zelfverzekerder is van zichzelf en steeds vaker haar eigen stem durft te laten horen.

Van beperking naar mogelijkheid!

Begrip, bevestiging, hoop
Ik prijs mezelf enorm gelukkig dat ik deze ontwikkeling nu al heb mogen doorlopen en nog steeds doorloop, want ook ik ben er nog niet. En misschien is dat maar goed ook. Ik blijf mezelf ontwikkelen en ontdek nog altijd veel over mezelf. Maar door deze ontwikkeling sta ik nu wel op een punt dat ik anderen wil helpen om te gaan met hun strubbelingen in het leven en inspireren om te kijken naar hun krachten.
Van mensen die ik spreek, lotgenoten of ouders hoor ik dat ik hen hoop geef voor de toekomst. En daarmee bereik ik mijn doel, keer op keer.

Als ervaringsdeskundige heb ik al heel wat obstakels overwonnen en ben ik bekend met de vele mogelijkheden die er zijn. Ik denk dat dit een enorme kracht is. Ik begrijp de frustratie, ik begrijp de onmacht en ik weet hoe zwaar het kan zijn. Daardoor kan ik mensen bevestigen in hun gevoel.

Maar ik weet ook hoe belangrijk het is om elke keer weer de kracht te vinden om verder te gaan en o.a. daar speelt Yo een belangrijke rol in.

Blijf op de hoogte!

27 februari geven wij weer een nieuwe workshop en je kan je nog inschrijven via de volgende link: http://goo.gl/forms/94T39HfFws

Blijf op de hoogte; meld je aan voor onze nieuwsbrief: http://goo.gl/forms/yswhBI7GDL
Meer info? Like: https://www.facebook.com/lichamelijkebeperkingen

Benieuwd wie Yo & Kim zijn? Check: www.yo4coaching.nl & www.justaskim.nl

Of mail: info.yokim@gmail.com

Wij hopen jou te ontmoeten!

Wij helpen je vanuit ons hart

Geef een reactie