Afscheidsblog van Tess

Lees voor met webReader

Bedankt!

*Pling*

Een facebookbericht. Het is Zarah van Brainstormt.

”Hé Tess. Hoe is het?”, schrijft ze. ”Afgelopen zaterdag was jij aan de beurt om een blog te schrijven. Ik heb niets van je ontvangen. Dat geeft niets hoor. Maar ik vind het niks voor jou, dus ik wil even checken of het wel goed met je gaat.”

”O shit.” en ”Wat lief van haar. ”, schiet er door mijn hoofd.

Het is inderdaad niets voor mij. Ik vind het belangrijk om afspraken na te komen. Al helemaal de afspraken die ik maak met Zarah, want zij heeft vol enthousiasme mijn taken bij Brainstormt overgenomen.

Het afgelopen jaar ben ik wel meer afspraken niet nagekomen. Qua gezondheid was het een jaar om snel te vergeten. Hierdoor moest ik keuzes maken, lastig, maar het moest. De laatste maanden gaat het gelukkig beter. Ik heb het idee dat ik de situatie beter accepteer zoals hij is. Ik word minder snel boos op de situatie en probeer beter en sneller naar mijn lichaam te luisteren. Daardoor hoeft hij minder signalen te geven en blijven de echte heftige klachten ook uit.

Nu het beter gaat besloot ik mij op drie dingen te focussen. Mijn werk, studie en sociale leven. Ik vind het eigenlijk ook belangrijk om tijd te besteden aan schrijven, maar heb dit even in de koelkast gezet tot mijn studie klaar is. Stap-voor-stap, dan komen we er wel.

Daarom heb ik ook de keuze gemaakt om te stoppen met het schrijven voor Brainstormt. Ik heb het idee dat ik over elk onderwerp wel geschreven heb. En in herhaling vallen, dat wil ik jullie niet aandoen. ”Heb je die Scheele weer met haar praatjes.”

 

Ik wil graag nog een aantal mensen bedanken.

Lindsay, voor de gezellige Skype-sessies en de geboorte van Brainstormt.

Annika, voor de fijne samenwerking en het rechtzetten van alle technische problemen die ik veroorzaakte.

Zarah en Evelien, voor het overnemen van Brainstormt en jullie enthousiasme.

Mijn mede-bloggers, voor jullie mooie verhalen en inspiratie.

En last but not least: de trouwe lezers, voor jullie reacties en vind-ik-leuks.

 

*Pling*

Een facebookbericht van Zarah.

”Jammer dat je stopt, maar begrijpelijk, hoor. ”

”O shit, het is echt.” en ”Wat lief van haar. ”, schiet wederom door mijn hoofd.

 

Geef een reactie