Vakantiefolder

Lees voor met webReader

Door: Evelien Rookmaker
Vakantiefolder

In mei 2014 wilde ik graag een vakantie boeken voor de zomervakantie. Een vakantie met lotgenoten van dezelfde leeftijd. Ik had namelijk leuke verhalen gehoord over zulke vakanties. Maar zoals verwacht zaten alle leuke vakanties vol. Ik ben wel naar een vriendin in Frankrijk geweest en ik heb een lange boottocht gemaakt, maar dat was met bekenden. Maar ik wílde juist een nieuwe uitdaging.

Eind september 2014 kreeg ik de eerste vakantie folder binnen met 5 bestemmingen. Nadat ik hem uitgebreid gelezen had, ging ik het aan mijn ouders laten lezen. Mijn vader zei daarna “kun je niet beter naar iets gaan wat bekend is”. Daarna groeide er een geweldig idee.

Mijn beste vriendin Fadoua woont in een gezinsvervangend tehuis. Ze heeft ook een handicap. Sinds een paar jaar zijn haar vakanties wegbezuinigd. Daarvoor ging ze met iedereen van het huis 1 keer per jaar een week in Nederland op vakantie.

Het geweldige idee was om samen met Fadoua naar ‘l Accolade te gaan. Dat is een vakantiepark voor gehandicapten (en hun familie). Als kind ben ik er twee keer geweest. Het park verzorgt de zorg die je nodig hebt. Zodat je zonder zorgen op vakantie kan.  De vrijwilligers vermaken ook de kinderen. Ze gaan zwemmen, knutselen; onder andere maken de kinderen zandkaarten, een toneel stuk oefenen en daarna opvoeren voor heel het Park. Die vakanties kan ik me nog goed herinneren.

Die avond wilde ik gelijk een huisje boeken zonder dat ik Fadoua had gevraagd. Ik dacht er kan nog altijd iemand anders mee, als zij niet wil. Tijdens het boeken kwam ik erachter dat alle huisjes al geboekt waren. De meeste mensen boeken anderhalf jaar van tevoren, zo gewild is het. Toen kwam ik tenten tegen, geheel aangepast natuurlijk. Dat leek mij nog veel leuker. Ik boekte meteen.

Die avond belde ik Fadoua, ze vond het ook een leuk idee. De maanden erna moest er veel geregeld worden. Er moesten onder andere vliegtickets geregeld worden. Ook moet de zorg nog helemaal geregeld worden.

Ik weet dat het een top week wordt.

evelien 1

Geef een reactie