Aangenomen op de school van mijn eerste keuze!

Lees voor met webReader

Na lang wachten mocht ik op 16 maart jl. eindelijk op intake gesprek voor de opleiding Juridische dienstverlening. Ik vond dit heel erg spannend want de ANM test, een test die je capaciteiten meet en kijkt of je het gewenste niveau aan kan was bij mij niet zo goed uitgevallen. De test en de Mytylschool waar ik nu nog op zit gaven aan dat MBO niveau 3 beter bij mij zou passen omdat ik niet zo sterk ben in rekenen.
Ik heb de MBO school kunnen overtuigen dat ik er alles aan ga doen om rekenen zo goed mogelijk te oefenen. Want je moet namelijk ook een rekenexamen afleggen om de opleiding met een diploma te kunnen verlaten.
Na nog wat gesproken te hebben over de praktische zaken zoals het pakken van mijn boeken uit mijn tas e.d. kreeg ik te horen dat ik aangenomen was.
Ze hebben mij aangenomen omdat ik gemotiveerd ben en mij al een aantal keren heb laten zien op de betreffende MBO school. Ze zeiden ook, wij zouden willen dat er meer mensen waren die dezelfde sterke motivatie hebben als jij.
Nu ik aangenomen ben, heb ik nog meer motivatie om er honderd procent voor te gaan.
De school vertelde dat zij weinig ervaring hebben met mensen in een rolstoel. Dit vind ik eigenlijk heel gek want er zijn toch wel meer mensen in een rolstoel die een MBO opleiding willen volgen?
Voor de school is het een uitdaging en voor mij is het een uitdaging. Ik heb er echt enorm veel zin in.
Ik ben blij dat de MBO- school mij een kans geeft om te laten zien wat ik kan.
Ik hoop dat dit ook een positief beeld geeft aan anderen mensen met een beperking, als je echt wilt dan lukt het meestal ook.
Nu alleen nog mijn VMBO- TL diploma halen!

Geef een reactie