Brainstormt is bijna jarig

Lees voor met webReader

Een stukje terug in de tijd… Het boek van Lindsay kwam uit. ‘In een klap’ vertelt het verhaal van Lindsay. Over haar ongeluk, haar revalidatie, de gevolgen van hersenletsel en het weer oppakken van je leven. Tess kocht en las het boek (op zich al een wonder, Tess die een boek leest). Tess was onder de indruk en stuurde de volgende tweet naar Lindsay: ‘Heb jij misschien je mailadres voor mij? 140 tekens zijn te kort voor de complimenten die ik je wil geven’. Lindsay stuurt haar mailadres terug, de mailberichten over en weer volgden.

Brainstormt geboren
Lindsay en Tess kwamen samen tot de conclusie dat er veel informatie over hersenletsel op internet te vinden is, maar weinig ervaringsverhalen en al helemaal niet van jongeren. Daarom besloten ze samen eens wat af te spreken. Konden ze hier niet iets aan doen? Er volgde een brainstorm in een cafeetje in Rotterdam. Brainstorm? Ja, dat is het. Het slaat én op het samen ervaringen delen én op de situatie waar je in komt als je hersenletsel krijgt én op de mindere periode waar je weleens last van hebt. JAA!!! Brainstorm.nl, deze domein is helaas bezet. Simpel, dan gaat er gewoon een T achter. En ja hoor, brainstormt.nl was geboren.

Reddende Annika
Dan over naar de inhoudelijke invulling van de site. Beknopte informatie, vooral links naar sites waar de informatie al te vinden is. We willen mensen hun verhaal laten doen. En een afgesloten forum waar iedereen zijn ervaringen kan delen. We willen bloggers, die schrijven over hun ervaringen met hersenletsel. We benaderden Marloes, Maaike en Annika. Ze leverden allemaal een blog in. We konden gaan bouwen. Het inhoudelijk gedeelte ging best soepel. En het domein kopen lukte met een beetje Belgische twitterhulp ook prima. Maar toen moest de site gevuld worden, door twee meiden die dat nog nooit hadden gedaan. Lindsay kreeg na lang proberen iets voor elkaar, met één druk op de knop wist Tess alles weer te wissen en Lindsay wist nooit meer hoe ze het toch voor elkaar had gekregen. Hellup! Annika had er meer verstand van en hielp ons af en toe behoorlijk uit de brand. Toen de website echt online moest maakte zij vele uren en lachte zich dood om die blondies die er geen verstand van hadden. We vroegen Annika, een paar uur voordat de website online ging, of ze onze vaste webmaster wilde worden. Voordat we haar werk weer met een druk op de knop zouden verwijderen. Dat wilde Annika (yeahh!). En sindsdien bleven Tess en Lindsay met hun handen van de knoppen af!

Hart van Nederland
Vlak voor de start van Brainstormt werd Lindsay gevraagd om mee te werken aan een interview in de Viva over haar boek. Tijdens het interview liet ze brainstormt regelmatig vallen. Dat resulteerde in een verzoek om brainstormt te promoten in Hart van Nederland, een week nadat de site online kwam. Een betere start konden wij ons niet wensen. De aanmeldingen op het forum en mailtjes kwamen binnen!

Acht bloggers en een forumbeheerder
Maar we wilden meer. Een blog per week was te weinig, daarom riepen we onze bezoekers op een blog in te sturen. Op zoek naar nieuwe bloggers. Willem, Zarah, Kimberley, Douwe, Geertje, Evelien, Cynthia en Gerdien sloten zich bij de groep aan. Voortaan kwam er twee keer per week een blog online! Ook het forum had geen duidelijke beheerder. Bart gaf aan dit wel te willen doen, sinds dien organiseert hij alles rond het forum. Het forum kreeg een boost!

2015 = PR
We hebben gemerkt dat te weinig jongeren met hersenletsel ons weten te vinden. Daarom is onze pijler voor 2015: PR! Willem, Bart en Cynthia gaan zich daar, in samenwerking met Annika en Tess, hard voor maken.

Lindsay bedankt!
Lindsay gaat stoppen met haar activiteiten voor brainstormt. Lindsay is het afgelopen jaar moeder geworden van een prachtige dochter en zal daar al haar aandacht aan besteden. Lindsay schreef zelf een afscheidsblog, waarin ze haar beslissing uitlegt. Lindsay, we willen jou bedanken voor je inzet, je enthousiasme en gezelligheid en wensen je alle goeds in de toekomst!

Bloggers
Naast Lindsay stoppen ook Douwe en Geertje met bloggen. Wij willen hen bedanken voor hun inzet en mooie verhalen. Door het stoppen van deze drie bloggers plaatsen op we op woensdag nog maar om de week een blog. Wil jij op de andere woensdag een keer een gastblog inleveren. Schroom niet en stuur een mailtje naar: info@brainstormt.nl

Wij wensen jullie een fijne jaarwisseling en een spetterend 2015!

Annika en Tess

brainstormtkleinmini.jpg

Geef een reactie