Blog van het jaar

Lees voor met webReader

Schrijven, schrappen, schrijven, tranen, schrijven en een lach. Een korte samenvatting van het proces van het schrijven van een blog. Maar… onze bloggers deden het. Week in, week uit! Hoewel we trots zijn op al onze bloggers, willen we graag de blog van het jaar verkiezen. We hebben de volgende blogs genomineerd en nu is het aan jullie!

Stemmen
Laat ons via de info@brainstormt of een privé-bericht op Faceboek of Twitter weten welke blog er wat jou betreft blog van het jaar mag worden.
De schrijver van de winnende blog krijgt een exemplaar van het boek van Lindsay (mocht Lindsay zelf winnen dan verzinnen we uiteraard iets anders) en de eeuwige roem!
Stemmen kan tot zondag 4 januari.

Zarah
Het probleem dat overzicht heet…
Zarah heeft een bak vol met snoertjes, kabeltjes, koptelefoons en oude mobieltjes in haar kamer staan. Het zit veilig in de bak, maar ook lekker in knoop. Regelmatig probeert Zarah de boel te ontknopen, maar daarvoor heb je wel wat overzicht nodig… Gaat het Zarah lukken?

Gerdien
Die jeugd van tegenwoordig
Gerdien schrijft: “Gaat u maar, mevrouw.” De deur van de winkel wordt voor me opengehouden. “Kan ik uw tas dragen?” Ik loop de trein in.
Zo slecht is die jeugd van tegenwoordig in Gerdien haar ogen niet, haar leeftijdsgenoten daarentegen…

Cynthia
Geen berg te hoog of te ver!
Cynthia vindt dat haar beperkingen haar niet altijd grenzen opleggen. Tenminste geen grenzen die zij niet kan overwinnen. Daar heeft deze doorzetter twee mooie voorbeelden van.

Lindsay
Zwart-wit
Voor haar hersenletsel was Lindsay heel flexibel. Ze stond overal voor open en ‘plannen’ stond niet in haar woordenboek. Iets wat Lindsay door haar hersenletsel nu toch moet doen. In het begin voelde dit als zwart-wit denken voor haar, maar langzaam aan ging ze ook grijs zien. ”En toen.”, schrijft Lindsay. ”Eind vorig jaar…….Toen zagen we het mooiste zwart-wit MET grijze beeld ooit.” Wil je weten wat Lindsay zag? Lees dan haar blog!

Douwe
Een positieve noot
De blog van Douwe liet even op zich wachten. Druk met studie en werk, o ja die chronische vermoeidheid is er dan natuurlijk ook gewoon. Alleen maar kommer en kwel hé, dat NAH. Douwe dacht van niet!

Evelien
Onderwijs heeft ook zijn beperkingen
Evelien maakte noodgedwongen de overstap van VMBO Basiskader naar VMBO Theoretische leerweg. En met succes. Toen startte een grote zoektocht naar een geschikte MBO-opleiding. Lukt het Evelien om ondanks de vele teleurstellingen haar plekje te vinden?

Geertje
Lijstjes
Door haar hersenletsel vergeet Geertje regelmatig iets. Gelukkig zijn daar lijstjes voor. Boodschappenlijstjes, to-do lijstjes en een schoolplanning, houdt Geertje allemaal bij. Maar ook een lijstje met positieve gebeurtenissen, die ze erbij pakt als ze even in een dip zit. Zo helpt Geertje zichzelf weer uit de dip.

Kimberley
Van een onzeker meisje naar een jonge vrouw
Door naar een coach te gaan is Kimberley veel zekerder van zichzelf geworden. Hoe ze dat geleerd heeft vertelt ze in haar blog.

Maaike
30 januari 2000: een dag om nooit meer te vergeten!
Maaike vertelt hoe zij jaarlijks de dag van haar ongeluk ervaart. Het ongeluk is nu 14 jaar geleden en voor het eerst is Maaike niet meer zenuwachtig of onrustig in aanloop naar deze dag. Komt dat omdat zij haar hersenletsel heeft geaccepteerd? In deze blog probeert Maaike daar achter te komen. En ze vertelt dat ze dit jaar de dag eigenlijk wil vieren!

Willem
Geen geduld terwijl de hulpverlening lult
Willem heeft vrijwilligerswerk gedaan in Zuid-Afrika. Daar functioneerde hij heel goed. Even dacht hij dat zijn hersenletsel er niet meer was. Eenmaal terug in Nederland kwamen zijn klachten weer keihard terug. Bepaalt een cultuur de invloed van hersenletsel?

Geef een reactie