7 jaar

Lees voor met webReader

Door Lindsay Pelt

Afgelopen 18 september was het alweer 7 jaar geleden dat mijn leven veranderde. En dat van de mensen om mij heen. Ieder jaar sta ik er op 18 september even bij stil. Ik zie deze datum niet als nieuwe verjaardag o.i.d., maar vind het prettig om even bewust bezig te zijn met wat er allemaal gebeurd is sinds het ongeluk en specifiek het afgelopen jaar.

Op sommige momenten voelt die vakantie in 2007 en het “hernieuwd wakker worden” als de dag van gisteren. Die angst, de onzekerheid en hulpeloosheid van toen kan ik me nog zó goed indenken.
Op andere momenten lijkt het weer alsof ik nooit een ander leven heb gehad, dan het leven met beperkingen wat ik nu heb.

Het is raar dat het leven door is gegaan. Ik wilde namelijk toentertijd dat het stopte. Of dat ik op zijn minst de tijd terug kon draaien. Ik wilde dit nieuwe leven niet. Had er niet om gevraagd en wist niet wat ik ermee moest. Maar ik had niets te willen. Het leven ging door en ik moest door. En dat is gelukt. Na veel vechten, vallen en opstaan kan ik nu zeggen dat ik blij ben dat ook mijn leven doorging.

Mijn 7e na-het- ongeluk-jaar was een heftig jaar. Ik werd zwanger en tegelijkertijd werd mijn zus opgenomen in het ziekenhuis, omdat een dubbele longtransplantatie voor haar nodig is om te kunnen (over)leven. Een jaar vol leven en dood. Een levend wezentje wat in mijn buik groeide en een zus die ligt te vechten om te overleven/niet dood te gaan. Heel dubbel.

Gelukkig is dit 7e na-het-ongeluk-jaar anderhalve week geleden ten einde gekomen.
Mijn grootste les dit jaar? Soms is het leven ronduit k*t en kl*te. Mijn zus ligt nog steeds in het ziekenhuis te wachten…
Maar soms is het leven ook verschrikkelijk mooi, want afgelopen juli heb ik met de liefde van mijn leven een prachtige dochter gekregen!

Op naar een mooi (en hopelijk minder heftig) 8e na-het-ongeluk-jaar!

7, arabic numeral

 

Een gedachte over “7 jaar

  1. Gelezen met een traan…
    Sooooooo proud of you!! Kijk waar je nu bent…
    En diva geeft zoveel zonnestralen, dat de zon straks voor iedereen weer schijnt
    Everything is gonna be allright, I will promiss <3
    Love you sis! Xxx

Geef een reactie